Web Analytics Made Easy - Statcounter

شفافیت آرای نمایندگان، سربازی، سهام عدالت و مطالبه ده‌ها هزار نفری مردم از «سجام»؛ این گزارش مروری است بر رئوس پیگیری‌های انجام‌شده برای سوژه‌های شما در فارس من.

به گزارش خبرگزاری فارس؛ رکورد امضاهای «فارس من» شکسته شد! مطالبه سهام‌داران از «سجام» همین حالا نزدیک به ۸۵۰۰۰ نفر حامی دارد. کمپینی که از مسؤلین می‌خواست سودهای مکتسبه در بازار سرمایه را مستقیماً به حساب بانکی افراد واریز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالبه‌ی آن‌ها در صدر پیگیری‌های هفته گذشته همکاران من قرار داشت. بعلاوه موضوعاتی مثل شفافیت آرای نمایندگان و حقوق دریافتی سربازها هم پیگیری شدند. این گزارش نگاهی است به همه آن‌ها:

 

۱| یک کمپین با ده‌ها هزار امضا؛ چرا شرکت‌ها برای واریز سود از سجام استفاده نمی‌کنند؟

کمپین سهام‌داران بازار سرمایه بزرگ‌ترین کمپین تاریخ «فارس من» هم بود. کمپینی که خیلی زود توانست ده‌ها هزار امضا یعنی شماره‌تلفن منحصر به فرد بعنوان حمایت جمع کند. مطالبه‌شان خیلی هم پیچیده‌ نیست؛ می‌گویند بعد از آن هفت‌خوانی که برای ثبت‌نام در سجام و احراز هویت طی کردند، حق دارند از حداقل مزایای آن استفاده کنند. مزایایی مثل دریافت مستقیم وجوه مکتسبه در حساب بانکی شخصی.

آن‌ها نوشته‌اند: «هر کدام از شرکت‌های بورسی روش‌ خاصی برای پرداخت سود انتخاب می‌کنند. همچنین برخی مبالغ آنقدر کم و بی‌ارزش است که سهام‌دار به بانک مراجعه نمی‌کند. در نتیجه سود مجامعی که باید به جیب سهامدار می‌رفت به جیب شرکت رفته و آنها از همین مبالغ ناچیز پول هنگفتی به جیب می‌زنند. باتوجه به رسالت اصلی سجام جهت پرداخت سود مجامع، درخواست رسیدگی سریع‌تر داریم.»

 

مطالبه روشنی است؛ خاصه حالا که قرار است با آزادسازی «سهام عدالت»، ده‌ها میلیون کاربر تازه به بازار سرمایه اضافه شود. برخی کمپانی‌ها ولی مثل بورس تهران، بورس انرژی و قند نیشابور همین حالا  هم از سجام استفاده می‌کنند. اکثریت شرکت‌ها اما هم‌چنان برای توزیع سود میان سهام‌داران درگیر روش‌های سنتی هستند. مثلاً بررسی ۳۶ شرکت سبد سهام عدالت نشان می‌دهد آن‌ها هم اهل پرداخت سود از طریق سامانه «سجام» نیستند. اطلاعات بیشتر اینجا.

حسین فهیمی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مرکزی (سجام) اما می‌گوید کاملاً با این کمپین موافق است و حتی حاضر است آن‌را امضا کند! با این‌حال وی به‌خبرنگار ما می‌گوید: «متأسفانه تاکنون کمتر از ۱۰ شرکت یا ناشر برای توزیع سود از سجام استفاده کردند. اگر شرکتی بخواهد از سجام استفاده کند، ما سودهای متعلقه را بلافاصله کمتر از یک روز به حساب اشخاص واریز می‌کنیم.»

 

وی هم‌چنین اضافه کرد: «تا امروز بیش از ۱۰ میلیون نفر از سهام‌داران با تکمیلی اطلاعات به سامانه سجام پیوستند. هر سال به‌طور متوسط ۵۰ هزار میلیارد تومان سود اوراق و سود سهام به‌حساب سهامداران و دارندگان اوراق واریز می‌شود. اگر این پول به حساب سجام واریز شود، همان روز با دقت کافی و با سرعت عمل به حساب سهامداران از طریق شماره شبا پرداخت خواهد شد. اما فعلاً در مورد شرکت‌های بورسی قوانین لازم‌الاجرا نداریم

سلاح‌ورزی نماینده اتاق بازرگانی ایران در شورای‌عالی بورس هم با تأیید گفته‌های فهیمی، به‌خبرنگار ما گفت: «الان الزامی برای شرکت‌های بورسی مبنی بر واریز سود سهام از طریق سجام وجود ندارد. به همین خاطر بعضی از شرکت‌ها مثل سرمایه‌گذاری ملت از طریق سجام توزیع سود می‌کنند، بسیاری هم خیر.» وی البته وعده کرد موضوع را به‌زودی در شورای‌عالی بورس مطرح می‌کند.

 

کمپین ده‌ها هزار نفری در «فارس من» به گوش نمایندگان هم رسید. محسن دهنوی نماینده تازه تهران مثلاً معتقد است باید پای حق مردم ایستاد. وی در این‌باره نوشت: «دلیلی ندارد برخی شرکت‌های بورسی، با بهانه‌ نبود زیرساخت، مبالغ پایین سود سهامداران را پرداخت نکنند و با آن، ثروت‌های هنگفتی برای خود جمع کنند. چرا از سجام برای حل این مشکل استفاده نمی‌شود؟ اولین سوال از وزیر اقتصاد را در این موضوع مطرح خواهم کرد.»

همین پیگیری‌ها همین پاسخگو بودن، خبر خوبی برای مردم است. همان‌طور که نماینده تهران هم گفته حالا که زیرساخت مُعظمی مثل «سجام» فراهم است، بهانه‌ای برای عدم واریز سودهای مکتسبه موجود نیست. برای اطلاعات بیشتر در این‌باره و درخصوص پشت‌پرده‌های ماجرا این گزارش گروه اقتصادی را مطالعه کنید. فارس من حتماً تا حل‌وفصل کامل ماجرا پیگیر مطالبات شما خواهد بود.

 

۲| استفاده از سهام عدالت بعنوان وثیقه بانکی؛ همتی: دستور می‌دهم انجام دهند

این هم از دیگر مطالبات بورسی مردم در فارس من است: «بانک‌ها از سهام عدالت بعنوان وثیقه وام استفاده کنند» در این پویش آمده است: «استدعا داریم سیستم بانکی از سهام عدالت به عنوان وثیقه تسهیلات استفاده کند. هم خطر خروج منابع از بازار کاهش می‌یابد و هم تسهیلات‌دهی خرد در کشور از سازکارهای جدید منتفع می‌شود. برای نخستین بار در سال ۹۹ از وام با وثیقه یارانه استفاده شد، سهام عدالت می‌تواند دومین تجربه باشد.»

پیشنهاد قابل اعتنایی که در صورت اجرایی شدن، می‌تواند حسابی مشکلات معیشتی مردم را کاهش دهد. همکاران من در گروه اقتصادی موضوع را از رئیس کل بانک مرکزی جویا شدند. عبدالناصر همتی در این‌باره گفت: «با توجه به ارزنده بودن بخش عمده‌ای از سهم‌های موجود در سبد سهام عدالت، به بانک‌ها توصیه می‌کنم درقبال وثیقه گرفتن سهام آزاد شده، معادل درصدی از آن، به دارندگان سهام کارت اعتباری برای خرید بدهند.»

 

آقای رئیس‌کل هم‌چنین وعده کرد با دستوری که به حوزه فناوری اطلاعات بانک مرکزی داده، هرچه سریع‌تر مقدمات صدور کارت اعتباری فراهم شود. امیدواریم. انصافاً درصورت فراهم آمدن این تمهیدات باید قدردان آقایان مسؤل بود.

 

۳| شفافیت آرای نمایندگان در گام آخر؛ دوفوریت طرح در مجلس اعلام وصول شد

«شفافیت آرای نمایندگان» از آن مطالبه‌های قدیمی و پرامضای فارس من است. مطالبه‌ای که سال گذشته بعد از سخنان یک منبری معروف خطاب به اهالی بهارستان حسابی داغ شد و کلی امضا جمع کرد. همان زمان در مجلس گذشته هم حسابی پیگیر ماجرا شدیم. نمایندگانی که اغلب در گفت‌وگو با خبرنگار ما از موافقت اصولی‌شان در این زمینه می‌گفتند؛ اما نشد که نشد! مجلس دهم تمام شد و کار عملاً به نتیجه نرسید. اطلاعات بیشتر این‌جا.

مجلس وکیل‌الدوله‌ها تمام شد اما مطالبه مردم ادامه داشت. «شفافیت» احتمالاً کمترین تفاوتی است که مجلس نو می‌توانست ایجاد کند. برای همین بلافاصله بعد از شروع به کار نمایندگان جدید، مطالبات متعددی دوباره در همین رابطه به‌ثبت رسید. مطالباتی که از اهالی تازه بهارستان می‌خواست کار ناتمام دور قبل را تمام کنند. اطلاعات بیش‌تر درباره این کمپین‌ها این‌جا.

 

صبر و استقامت مردم به‌نتیجه رسید! دو فوریت طرح «شفافیت آرای نمایندگان» با امضای ۱۷۰ منتخب هفته گذشته تقدیم هیأت رئیسه شد. طرحی که در صورت تصویب نه تنها آرا، بلکه مذاکرات کمیسیون‌ها، حضور و غیاب و سفرهای داخلی و خارجی نمایندگان را شفاف خواهد کرد. همین شفافیت ابزار بسیار مناسبی برای نظارت حداکثری مردم و جلوگیری از اشتباهات تلخ دوره‌های قبل مجلس است.

درباره شرایطی هم که مجلس می‌تواند از رأی‌گیری مخفی استفاده کند در تبصره طرح آمده: «در مواردی که حداقل ۱۵ نفر از نمایندگان درخواست رای گیری مخفی با ورقه دهند ابتدا بدون بحث نسبت به درخواست رای گیری می‌شود و در صورت تصویب در اصل مورد درخواست رای گیری مخفی ورقه انجام خواهد شد.» خیر است. همین یک اقدام می‌تواند تا حدود فراوانی امیدهای مردم به تغییر را زنده کند. همه چشم‌انتظار روزهای خوب با تحرکات و انرژی مجلس نو هستند.

 

۴| کمپین هزاران سرباز در فارس من؛ ستاد کل: حقوق سربازان ۲۰درصد افزایش یافت

مشکلات کم نیست؛ هر روز کمپین تازه‌ای برای رفع مسائل مختلف سربازها در «فارس من» به‌ثبت می‌رسد. از نگرانی‌های به‌جایی که درباره مسائل بهداشتی پادگان‌ها دارند تا گلایه از پایین بودن حقوق و مزایای پرداختی. همکاران من در گروه اجتماعی تلاش کردند روایت‌گر بخش‌هایی از این دردها و مطالبات باشند. هم‌چنین موضوع افزایش مقرری آن‌ها از ستاد کل پیگیری شد. برای اطلاعات بیشتر درباره مشکلات مختلف سربازها این گزارش را بخوانید.

سربازان معتقدند بر اساس قانون باید دریافتی آن‌ها دست‌کم ۶۰ درصد حقوق کادر رسمی نیروهای مسلح باشد. برای اعتراض به همین موضوع هم کمپینی با هزاران امضا در فارس من تشکیل دادند با این عنوان: «اجرای قانون افزایش حقوق سربازان» مطالبه‌ای که البته از نظر رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل کاملاً منطقی و قانونی است. مشروح گفت‌وگو با امیر رحیمی‌پور درباره مشکلات و مطالبات مختلف سربازان از این‌جا بخوانید.

 

رئیس اداره سرمایه انسانی نیروهای مسلح هم‌چنین از افزایش ۲۰درصدی حقوق سربازان در سال‌جاری خبر داد. وی به خبرنگار ما گفت: «ستاد کل نیروهای مسلح از اول خرداد علاوه بر ۲۰ درصد افزایش سالانه، مبلغ ۸۰ هزار تومان به حقوق تمام سربازان اضافه کرد. با این افزایش حقوق حداقل حقوق سربازان 340 هزار تومان و حداکثر بیش از یک میلیون تومان شده است.»

 

حال مردم خوب نیست؛ گواه؟ صدها مطالبه‌ای که روزانه برای ما در «فارس من» ارسال می‌شود. مطالباتی که برای پیگیری بیشتر خیلی زود هزاران امضا جمع می‌کند. همکاران من در گروه‌های مختلف خبرگزاری شبانه‌روز پیگیر آن‌ها هستند. این کمترین کاری است که می‌توان برای رفع دردها و مشکلات مردم انجام داد. شما هم اگر مطالبه یا پیشنهادی دارید، به FARS.ME بروید؛ قدم‌های شما روی چشمان ما است.

 

گزارش از محمد آزادی

انتهای پیام/ ع

منبع: فارس

کلیدواژه: فارس من خبرگزاری فارس محمد آزادی سجام سهام عدالت احراز هویت سربازی افزایش حقوق سربازان شفافیت آرای نمایندگان شفافیت آرای نمایندگان سجام استفاده شرکت های بورسی اطلاعات بیشتر حقوق سربازان خبرنگار ما سهام داران همکاران من سهام عدالت فارس من ده ها هزار پیگیری ها ستاد کل هم چنین شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۶۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،  ‌محسن احمدی تصریح کرد: این سامانه، نخستین اقدام برای دستیابی به سیستم‌های کنترل هوشمند و از مهمترین زیرساخت‌های نوین و فناورانه برای مدیریت و نظارت همه‌جانبه و داده‌محور فعالیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان محسوب می‌شود و به طور دقیق‌تر، این سامانه پنجره‌ای برای نظارت مستمر و آنلاین بر جریان اطلاعات و اسناد عملکردی هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

وی افزود: هدف از طراحی و تولید این سامانه، ساماندهی و حفظ اسناد و اطلاعات شرکت‌های زیر‌مجموعه صندوق، حفظ و توسعه شفافیت و آگاهی، حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران (فرهنگیان)، نظارت موثر بر حسن اجرای قوانین و مقررات، تسهیل فرآیند تهیه و افشای اطلاعات، ایجاد هماهنگی بین واحد‌های درون سازمانی و گام مثبتی در جهت پیشگیری از وقوع مشکلات است.

«پنجره» یک محصول دانش‌بنیان و بومی

مدیرعامل صندوق با اشاره به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های این مجموعه بزرگ اقتصادی اظهار داشت: پنجره محصولی است که به صورت کاملاً بومی و اختصاصی، توسط شرکت دانش‌بنیان پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی از شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان طراحی و تولید شده است.

احمدی تاکید کرد: از آنجا که نظارت و شفافیت دو روی یک سکه هستند، این سامانه از طریق افزایش شفافیت، امکان پایش و ارزیابی دقیق، سریع و جامع برای کلیه ذی‌نفعان را فراهم می‌کند.

‌ایجاد سامانه جامع صندوق ذخیره برای یکپارچگی سازمانی و افزایش انضباط مدیریتی و کنترلی

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه سامانه پنجره، بخشی از برنامه و راهبرد جامع صندوق به‌منظور توسعه زیرساخت‌های نوین نظارتی و مدیریتی است، افزود هدف پنجره نظارت همه‌جانبه و داده‌محور بر فعالیت‌ها و عملکرد هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

احمدی در همین زمینه افزود: در تکمیل این رویکرد، سامانه یکپارچه برنامه، بودجه و عملکرد، با هدف پایش منظم میزان تحقق اهداف کمی و کیفی برنامه و بودجه سالیانه هر یک از هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه و مقایسه با شاخص‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

توسعه و تکمیل سامانه جامع هوش تجاری در آینده نزدیک

مدیرعامل صندوق با اعلام اینکه ایجاد و راه‌اندازی سامانه جامع هوش تجاری (BI) اختصاصی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز هدف‌گذاری شده است اظهار داشت: سامانه هوش تجاری به‌منظور کنترل متمرکز بر روی شاخص‌های قابل اندازه‌گیری مدیریتی و در شرکت‌های تابعه، تحلیل مبتنی بر داده و اطلاعات عملکرد شرکت‌ها و مقایسه با یکدیگر و شرکت‌های فعال در صنعت مشابه، احصای چالش‌ها و مشکلات پیش‌روی شرکت‌ها و انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش‌بینی روند درآمدزایی و سود و زیان بنگاه‌های اقتصادی در حال تکمیل و توسعه است.

وی بیان کرد: اعمال مدیریت اثربخش‌تر و افزایش بهره‌وری سازمانی در تمام زنجیره ارزش اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان از مزایای این سامانه است که در آینده نزدیک در چند فاز طراحی شده و در صندوق استقرار خواهد یافت.

امکان نظارت دقیق و برخط ذی‌نفعان بر کلیه فعالیت‌های صندوق

محسن احمدی همچنین اظهار داشت: در بخش حقوقی نیز سامانه مدیریت امور دعاوی با هدف نظارت اثربخش بر پرونده‌های حقوقی شرکت‌ها و به اشتراک‌گذاری درس‌آموخته‌های شرکت‌ها با یکدیگر پیش‌بینی شده است.

وی تصریح کرد: این سامانه‌ها که در مجموع سیستم نظارتی و شفافیت صندوق ذخیره فرهنگیان را تشکیل می‌دهند، ابزار بسیار مهمی در اختیار کلیه ذی‌نفعان به ویژه فرهنگیان عزیز خواهد بود تا از این طریق بر دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری این مجموعه عظیم اقتصادی نظارت و کنترل دقیق داشته باشند.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درباره چگونگی دسترسی به سامانه هوشمند پنجره خاطرنشان کرد: بعد از تکمیل مرحله ورود داده‌ها و اطلاعات به این سیستم و طی یک زمان بندی مشخص بتدریج همه ذی‌نفعان به اطلاعات سامانه پنجره دسترسی خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • خط و نشان برای شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را نمی‌دهند | سود مرحله سوم چه زمانی واریز می شود؟
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، رایگان است
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان
  • گشتی در اقتصاد ایران | جاماندگان سهام عدالت برای اعتراض به کجا مراجعه کنند؟